ضرورت مهندسی سازه
02
بهمن

ضرورت مهندسی سازه

ضرورت مهندسی سازه چیست؟ چرا به طراحی سازه نیاز داریم؟

مهندسی سازه یکی از زیرشاخه‌های رشته‌ی جذاب مهندسی عمران و یکی از به‌روزترین علوم دنیا است. مهندسین طراحی سازه افرادی بسیار دقیق، آشنا به امور ساختمانی، به‌روز و آپیدت و برنامه‌ریز و جزئی‌نگر هستند. نیاز صنعت به این افراد روز به روز بیشتر می‌شود؛ خصوصا با ساخت واحدهای تجاری بزرگ و آسمان‌خراش‌هایی که به پایداری بیشتری نیاز دارند. یک مهندس سازه از صفر تا صد مراحل ساخت سازه را طراحی و به دقت بررسی و برنامه‌ریزی می‌کند و می‌کوشد تا پایداری و مقاومت و استحکام سازه را در برابر حوادث طبیعی و غیر طبیعی تا حد امکان بالا ببرد تا سازه‌ی مورد نظر در طول ماکسیمم زمان، نهایت پایداری و استحکام را داشته باشد. بدین ترتیب ایمنی شهرها و کشورها افزایش پیدا کرده و سازه‌ها در برابر حوادث طبیعی و شرایط جوی و همچنین استهلاک ناشی از گذر زمان، قوی‌تر عمل خواهند کرد.

 

می‌خواهید از ضرورت مهندسی سازه بیشتر بدانید؟ این نوشته‌ها را هم بخوانید!

 

 

هدف و ضرورت مهندسی سازه

ما با بررسی علم طراحی سازه و کوشش در جهت گسترش و فراهم آوردن بستر در اجرایی کردن آن می‌کوشیم تا ساختمان‌هایی را بسازیم و بازسازی کنیم که نه تنها برای ده‌ها سال بلکه برای حتی قرن‌ها پایدار و مستحکم بمانند و پایداری و ایمنی و امنیت خود را از دست ندهند. ما قصد داریم به استحکام و پایداری ابنیه تاریخی خود بازگردیم که پس از قرن‌ها همچنان استوار جهان معماری را به شگفتی واداشته‌اند. ما در دکوطرح معتقدیم که ساخت و ساز تنها یک صنعت نیست، یک هنر، یک هویت ملی و یک علم برتر است که با آن تمامی زندگی اجتماعی ما در کنار یکدیگر معنی پیدا می‌کند.

ضرورت مهندسی سازه | شرکت معماری دکوطرح 09122460089 هدف علم طراحی سازه نیز در تمام دنیا همین است. مهندسین این حوزه به جد می‌کوشند تا سازه‌هایی استوار و پایدار با حداکثر کاربری و عمر بسازند. در طراحی سازه ما می‌خواهیم که یک ساختمان علاوه بر زیبایی، شکیل بودن، هدفمند بودن و فواید و فاکتورهای مهندسی، برای سالیان طولانی قابل استفاده باشد تا منابع محدود و ارزشمند انسانی به هدر نرود. معتقدیم که باید از حوادث گذشته درس گرفت. باید احتمال آسیب ناشی از حوادث و شرایط جوی و حتی فرسایش ناشی از گذر زمان را به حداقلی‌ترین‌ها رساند.

 

چگونه خدمات طراحی سازه مطمئن دریافت کنیم؟

  • کمک گرفتن از یک تیم حرفه‌ای مهم‌ترین کاری است که به عنوان کارفرما باید بکنید. پیچیدگی بسیار خاص طراحی سازه به یک تیم قدرتمند متشکل از افراد متخصص و باتجربه‌ی کاری بالا و همچنین نمونه کارهای مشابه نیاز دارد. مهندسین نه تنها باید تحصیل‌کرده باشند بلکه باید تجربه‌ی کاری بالایی در حوزه‌ی ساخت و ساز داشته باشند تا بتوانند به حوزه‌ی سنگین و پر اهمیت طراحی سازه وارد شوند. در این راه به هر شرکتی اعتماد نکنید.
  • پیش از بستن قرارداد، این حق شماست که درمورد تمامی هزینه‌ها بدانید.
  • تیم باید علاوه بر با تجربه بودن و تخصص بالا، پیگیر و دلسوز شما باشد، در جلسات ببینید که چگونه مفاد قرارداد تنظیم می‌شود، اگر می‌توانید نظرات افرادی که پیشتر با آنان کار کرده‌اند را بپرسید. به پروژه‌های قبلی نگاه کنید، ببینید چه چیزی را در یک شرکت جست و جو می‌کنید؟ آیا این شرکت پیگیر کار شما خواهد بود؟
  • راحتی با تیم متخصص مهم‌ترین فاکتور است، شما باید بتوانید از خواسته‌های خود حرف بزنید، این پروژه برای شماست!
  • رعایت استانداردهای محیط زیستی در طراحی سازه اهمیت حیاتی دارد.
  • تیم باید محل مورد نظر را بررسی کند و حتما سازه را متناسب با شرایط فرهنگی و اجتماعی طراحی کرده و بسازد.
  • برای طراحی سازه سه فاکتور را جست و جو کنید: علاقه، تخصص، تجربه.
  • دریافت مجوزها به عهده‌ی شرکتی‌ست که با آن قرارداد بسته‌اید مگر در مواردی خاص که توافق کنید که مجوزها و ملاحظات قانونی به عهده‌ی خود شما باشد.
  • تیم مهندسی باید به نرم‌افزارها و تمامی ابزارها دسترسی کامل داشته باشد، همچنین یک متخصص رایانه در تیم باید حضور داشته باشد. درمورد این متخصص سوال کنید.
  • شما باید در جریان تمامی امور از برنامه‌ریز‌ی‌های اولیه و طرح ابتدایی سازه تا تمامی چالش‌های حین ساخت و تدابیری که اندیشیده شده است باشید. تا می‌توانید سوال کنید، شما باید با تیم احساس راحتی کنید و این تنها چیزی‌ست که اهمیت دارد.
  • مهندسین باید بدانند که در محاسبات باید از انواع فرمول‌های ریاضی استفاده کنند، نگویید ریاضی که فایده‌ای ندارد و مهم در اجرای کار است! محاسبات باید به دقت انجام شود. در طراحی سازه ما روی کوچک‌ترین مسائل هم حساس هستیم.
  • استحکام و پایداری سازه حرف اول را می‌زند، درمورد آن کنجکاو باشید، از تدابیر اندیشیده شده بپرسید و بگویید درمورد عمر ساختمان به شما یک عدد حدودی بدهند.
  • درمورد کاربرد ساختمان و سازه‌ی مورد نظر حتما بحث کنید، آیا این سازه یک سازه‌ی تجاری است یا مسکونی؟ چه کسانی در آن تردد دارند؟ آیا قرار است ماشین‌های سنگینی به آن وارد شوند؟ آیا قرار است در آن یک باشگاه ورزشی داشته باشید یا یک مجموعه‌ی تفریحی؟ چه لوازمی در آن قرار داده خواهد شد؟ چند طبقه پارکینگ و با چه ظرفیتی احتیاج دارید؟
  • توقعات شما از سازه‌تان چیست؟ در مواردی لازم است که مهندسین و طراحان، اولویت‌بندی‌هایی انجام بدهند.
  • ستون‌ها باید در ابعاد و اشکال دقیق و استانداردی طراحی و تهیه و تعبیه گردند.
  • بحث ایمنی در طراحی سازه یک اصل بنیادی است، گفتیم که هدف ما در طراحی سازه این است که بناهایی با قدرت و استحکام و ماندگاری بالا و پایداری بیشتری بسازیم، شما با یک شرکت طراحی سازه حرفه‌ای قرارداد خواهید بست پس باید به نسبت، خدمات بسیار حرفه‌ای‌تری دریافت نمایید.
  • ایران و خصوصا تهران روی گسل‌های فراوانی هستند، طبق نظر زلزله‌شناسان و همچنین مهندسین باتجربه‌ی سازه، احتمال زلزله‌هایی شدید در تمام ایران وجود دارد، امروزه نیاز به طراحی سازه بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود. به فکر آینده باشید. با یک شرکت معتبر صحبت کنید.
  • درمورد فرهنگ محله به تیم خود اطلاع دهید، اگر لازم است موردی حین ساخت و ساز لحاظ شود با آن‌ها در میان بگذارید.
  • تعداد پارکینگ‌ها نباید بیشتر یا کمتر شود. پس از ساخت سازه به هیچ وجه کارفرما بدون مشورت با متخصصین نباید در ساختمان دست ببرد، زیرزمینی اضافه کند یا پارکینگ را بیش از حد ظرفیت ساختمان گسترش دهد. در این موارد باید به کارفرما هشدار داده شود.
  • سرعت اجرای پروژه مهم است اما نباید کیفیت را فدای کمیت کرد. اگر می‌بینید به شما وعده‌های عجیبی داده می‌شود در کار شرکت شک کنید. از آن‌ها بپرسید چگونه کیفیت کار را تضمین خواهند کرد. به تیم‌های طراحی نیز توصیه می‌شود که به هیچ وجه عجله نکنند. هر یک هفته‌ای که کار شما غیر اصولی جلو بیفتد چند سال از عمر سازه خواهد کاست و آن را در برابر حوادث آسیب‌پذیر خواهد کرد.
  • فراموش نکنید که عملکرد این سازه چیست و برای چه طراحی شده است. تغییر کاربری سازه نیاز به مجوزهای قانونی و نظر متخصصین دارد.
  • هنر تیم معماری و ساخت و ساز در به کار بردن اصطلاحات فوق تخصصی نیست، شما باید با مسئول پروژه احساس راحتی کنید و درمورد هر چه که لازم دارید سوال بپرسید تا توضیحات بیشتری به شما داده شود.

 

 

برای مشاوره ی رایگان می توانید با شماره های ۰۹۱۲۲۴۶۰۰۸۹ | ۰۹۱۲۱۴۷۱۸۴۷ به طور مستقیم تماس بگیرید.

نظرات خود را در ارتباط با این مقاله ما بنویسید.

موفق باشید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: ۱ میانگین: ۵]